Access Bars ervaring van NAH-patiënt/slachtoffer: “Eindelijk rust tussen mijn oren”

Door: Jos B. 

Als vrijwilliger ben ik onlangs in contact gekomen met Access Bars bij Inner Stillness. Ik ben een 50-plusser die enkele jaren geleden aangereden is – een zogenaamde hoog-impact aanrijding. Daarbij heb ik onder andere beschadigingen aan de hersens (NAH) opgelopen waarvoor ik behandeld ben bij Revalidatiecentrum Het Roessingh in Enschede. Eén van de minder prettige restverschijnselen van het ongeluk is het onrustiger zijn tussen de oren – zeg maar chaotischer denken. Dat heeft direct(er) invloed op de kwaliteit van mijn leven. Überhaupt op het gemak waarmee ik deelneem, kan deelnemen aan het leven.

Ik ben door een vriendin benaderd die bij Inner Stilness in opleiding is en die een ‘slachtoffer’, vrijwilliger nodig had voor een Access Bars behandeling. Access Bars staat heel kort voor het resetten van de grijze massa, hersenen, waarvoor de verschillende energiepunten op het hoofd worden ‘behandeld’. Pakweg 2 maanden geleden heb ik spontaan en totaal ‘onwetend’ aan die proefsessie deelgenomen. Om direct na de behandeling overdonderd te worden door de opgedane rust en ook energie. In de loop van de tijd – na die eerste behandeling van 45 minuten – nam de onrust weer toe. Na 3, 4 weken was ik voor mijn gevoel weer terug op het oude chaos-niveau.

Deze maand heb ik een vervolg kunnen geven met een volle Access Bars (AB) behandeling van een uur. Het rustgevende effect was vrijwel direct na de sessie waarneembaar. Deze lijkt de eerste dagen na de behandeling verder te verdiepen. Tijdens de sessie zelf was ik elk tijdsbesef kwijt, terwijl ik me er volledig bewust van was wanneer er andere energiepunten werden aangeraakt. Waar ik met een normalere ademhalingsfrequentie begon – gewoon door de mond, ging die vrij snel en gemakkelijk over naar de neus. Er waren momenten dat ik dacht zelfs zonder ademhalen te kunnen, zo relaxt. Dat alles waarschijnlijk met een navenant lage hartslag!

Na het bijkomen was het eerst effect vrijwel direct waarneembaar – rust, absolute rust tussen de oren. Zoals ik al schreef dat effect lijkt te verdiepen, beter te worden in de daarop volgende dagen. Er is mogelijk ook zo’n effect op fysiek niveau, bij het lichaam. Na de proefsessie een dag later gewielrend (~80 km). De benen voelden anders, beter. Gaat mogelijk ook verder beoordeeld worden als effect van het AB-en. Wat echter het voor mij belangrijkste effect is, is dat ik veel makkelijker overzicht krijg en houdt – prioriteiten kan stellen, keuzes maken en de daarbij behorende planning realiseer. Da’s voor mijn gevoel uniek – daarvoor heb ik op Het Roessingh ook therapie gevolgd: om de impact van de NAH te ‘herkennen, begrijpen’ om vervolgens wanneer er een probleem en, of beperking is een aanpak te bedenken om het toch ‘maximaal’ te kunnen realiseren, of juist niet.

Na de proefsessie verdween de rust dus langzaam! Het is nu opnieuw van belang om te zien wanneer het positieve AB-effect verdwenen is en of de tot nu toe waargenomen effecten – alle positief – telkens weer worden “verkregen” of dat er nog andere effecten gaan spelen. Minstens zo interessant is of het effect na een serie behandelingen aanhoudt. Dat er dus herstel plaatsvindt en het verkregen effect gewoon, of eigenlijk iets minder gewoon, blijft – for ever!

Wordt vervolgd!

Meer informatie over Access Bars