Healing Earth Retreat ~ try out

De aarde zelf is mijn grote inspiratie geweest voor het organiseren van deze retraite. Een aantal jaar geleden was ik herstellende van een burn-out en het drukke Amsterdam, waar ik toen woonde, was niet bepaald een voedende bijdrage voor mijn herstel. Zo besloot ik op zoek te gaan naar de natuur en vertrok ik in mijn eentje met een enorme back pack op reis naar Frankrijk. Twee weken lang heb ik daar vertoefd in een klein tentje in een prachtige groene vallei. Ik viel er in slaap met het gezang van de dieren bij de ondergaande zon, ‘s nachts was de hemel rijk gevuld met sterren en melkwegstelsels zoals ik die nog nooit eerder gezien had. Er woonde op deze plek ook uilen en alle insecten, vlinders en bloemen leken in perfecte harmonie met elkaar te leven. Hier was je echt een onderdeel van de uitgestrekte natuur die het voor het zeggen had en dit was ook voelbaar in de zachte energie die er in de lucht hing. Ik kampte in die tijd met depressies en deze plek is voor mij zo ontzettend helend geweest. Puur door in die baarmoeder van de aarde te Zijn en me open te stellen voor alle schoonheid en rust. Ik heb deze ervaring als zeer bijzonder ervaren en werd me voor het eerst écht bewust van de krachtige helende werking van de natuur. Deze ervaring wil ik andere mensen nu ook bieden! Uiteraard hoef je er geen burn out voor te hebben, maar wél een verlangen om je te laten onderdompelen door de energie van de aarde op een bijzondere spirituele plek in de Provence, Zuid-Frankrijk.

De Rêve, de droom...

Een week lang verblijf je in een prachtig vakantiehuis op een magische plek midden in de natuur van de Provence. Het is in juli daar de allermooiste tijd van het jaar en je weet niet wat je ziet bij het bewonderen van de uitbundige bloei van zonnebloemen en uitgestrekte lavendelvelden.

Wil je genieten, ontspannen en jezelf onderdompelen in de helende energie van de natuur? Terug in contact komen met jouw prachtige Zijn, je natuurlijke stroom, inspiratie en intuïtie? Gun jezelf dan een bijzondere vakantie in Lachau, in een gastvrije omgeving samen met een fijne en veilige groep vrouwen, lekker gezond eten, omringd door prachtige natuur. Ik organiseer deze week in van het huis van Anne Jonkers: Villa Le Rêve. Anne is gastvrouw. Daarnaast wordt de groep verzorgd door een kok, die de hele week de heerlijkste ontbijtjes en diners verzorgt, zodat jij optimaal kunt genieten van het ‘Zijn’ en volledig tot rust kunt komen.

De retraite

Het is voor mij de eerste keer dat ik deze reis aanbied en het programma voor de retraite wil ik om die reden organisch en vrij laten ontstaan. Zo ben je niet verplicht om aan groepsactiviteiten deel te nemen, maar kan het wel.

Je kunt deelnemen aan intuïtieve meditatieve reizen met verschillende thema’s die ik tijdens de retraite aanbied. Ook wil ik een aantal ochtenden en/of middagen wandelingen gaan maken in de prachtige omgeving, lunchen aan de rivier en een drankje drinken te midden van de lavendel. Deze wandelingen zullen soms ook in stilte zijn, zodat je nog dieper in jezelf en je lijf kunt zakken en je kunt verbinden met de natuur om je heen. Dit zal je nog meer in contact brengen met jouw innerlijke bron. Verder heb je heerlijk de tijd voor jezelf om te luieren en te genieten van de zon, het zwembad, de nabijgelegen rivier, bijzondere kerkjes en pittoreske dorpjes. Het gaat er vooral om dat je jouw eigen stroom en behoefte volgt, zodat je echt tot jezelf kunt komen.

Naast rust, stilte en heling zal er ook plaats zijn voor gezelligheid en ontspanning en wordt er tijdens de retraite wel gepraat. Mocht er in de groep een behoefte ontstaan naar meer stilte, bijv. tijdens het eten, zullen we hier als groep gehoor aan geven.
Omdat het een try out is en we elkaar ook deels persoonlijk kennen, zullen we het samenzijn gezamenlijk ‘dragen’. Zo zal ik mijzelf, net als jullie, ook nog wegwijs moeten maken in het vakantiehuis en de omgeving. Wil je zelf ook graag iets bijdragen aan de retraite, bijv. in de vorm van een oefening, meditatie of yogasessie? Dat kan!

Data en tarieven

Healing Earth Retreat: 11 t/m 18 juli 2020
Villa Le Rêve in Lachau in de Franse Haute Provence/De Drôme

Omdat het om een try out retraite gaat, zal ik me richten op mensen die ik persoonlijk ken in mijn eigen netwerk. Het maximaal aantal deelnemers aan de retraite is 10. Bij een groepje van 4 deelnemers kan ik de retraite door laten gaan. Uiteraard zullen de kosten dan wat hoger uitvallen en kom ik op een tarief van €599 p.p. Om de vakantie zo betaalbaar mogelijk te maken, kun je zelf mensen die jij persoonlijk kent uitnodigen om ook mee te gaan. Bij iedere persoon die aangedragen wordt, zal het tarief 10% goedkoper worden (voor iedereen), met een minimum van €320 p.p.

Dit tarief is incl. de meditaties die ik aanbied en verblijf in een 2-persoonskamer. Heb je meer rust nodig en slaap je liever alleen op een kamer, dat kan! Afhankelijk van het aantal deelnemers zal ik hier wel een meerprijs voor moeten rekenen. Neem voor meer informatie contact met me op.

Het tarief is excl. de vergoeding voor de kok wat €175 p.p. voor de gehele week bedraagt (dagelijks een ontbijt en 3-gangen diner). De kok zal heerlijk gezond voor ons koken en houdt rekening met speciale wensen, voor wie vegetarisch is of last heeft van allergieën. Op woensdag ben je zelf vrij om op pad te gaan. Ergens lekker te ontbijten en te dineren in een pittoreske dorpje in de buurt, voel je vrij om met de groep mee te gaan of je eigen weg te kiezen.

Het tarief is verder excl. reiskosten en een vergoeding voor de schoonmaak van het huis à €30 p.p. (bij tien deelnemers).

Mijn optie op het vakantiehuis loopt t/m 20 maart. Als je graag mee wilt, laat het me dan zo snel mogelijk weten!

Vervoer

Vervoer is op eigen gelegenheid. Met de auto is het vanuit midden Nederland 11-12 uur rijden. Dat kun je met een groepje doen. Je kunt er ook voor kiezen om te vliegen vanaf Eindhoven of Amsterdam naar Marseille. Daar vandaan neem je de bus tot aan Sisteron voor €22 en dan word je door een taxi opgehaald tegen een redelijke vergoeding van €10-15 p.p. Natuurlijk kun je ook een auto huren op het vliegveld. Dit kun je samen met andere deelnemers doen, waardoor het betaalbaarder wordt.

Corona virus

Wil je heel graag mee, maar durf je niet helemaal te kiezen i.v.m. de calamiteiten rondom het Corona virus? Zelf heb ik er het vertrouwen in dat het midden juli 2020 geen probleem meer zal zijn om te reizen. Ik sta dan ook garant voor de gemaakte reservering bij Villa Le Rêve, waardoor jij deze kosteloos zou kunnen annuleren wanneer Corona nog steeds problematisch blijkt. Ik sta echter niet garant voor vliegtickets of andere zaken die spelen waardoor het niet mogelijk voor je is om te komen.

Ja, ik ben enthousiast en wil boeken of meer informatie