Meditatielessen

Wij bieden wekelijks vier verschillende vormen van meditatie aan:

  • Visuele meditatie
  • Mindfulness
  • Relaxation

Meditatie helpt o.a. om meer rust te ervaren, minder te piekeren, beter om te kunnen gaan met stress, meer te kunnen genieten, effectiever te werken, beter te slapen en beter te kunnen ontspannen. Daarbij nemen klachten als angst en depressieve gevoelens af.

Tijdens de meditatieles zit je op een stoel, zodat de les ook comfortabel is voor je lichaam. Als je liever op een meditatiekussentje zit, kun je daar ook voor kiezen. We raden je aan om iets aan te trekken dat gemakkelijk zit en eventueel lekkere warme sokken of slofjes mee te nemen.

We nodigen je graag uit voor het volgen van een gratis proefles, zodat je kunt ervaren of meditatie wat voor jou kan betekenen. Aanmelden voor de gratis proefles.
Bekijk de tarieven van onze meditatielessen.

Aanmelden gratis proefles

Visuele Meditatie

Tijdens visuele meditatie nemen we je mee op reis naar de rust en stilte in jezelf. Er wordt gewerkt met begeleide visualisatieoefeningen waarbij je actief gebruikmaakt van je verbeeldingskracht en je eigen intuïtie. Je laat daarbij beelden uit het onbewuste opkomen. Dat geeft inzicht in jezelf, maar kan ook een gevoel van diepe verbintenis met de ziel teweegbrengen. Visuele meditatie heeft een ontspannend en helend effect op je hele systeem.

Lessenrooster visuele meditatie:
Dinsdag 18.30-19.25 uur

Mindfulness

Mindfulness is een vorm van meditatie die gaat over het ervaren en bewust worden van het huidige moment, het NU.  Het gaat om het oefenen in waarnemen, aandacht geven, niet-oordelen, accepteren. We werken tijdens deze meditatieles o.a. met het scannen van het lichaam, zitmeditatie, loopmeditatie, ademfocus en het echt bewust worden van wie jij in wezen bent. Mindfulness betekent de dingen zien zoals ze werkelijk zijn. Om dit te kunnen doen, zul je moeten trainen: het trainen van je aandacht en het trainen van de kwaliteit van de aandacht.

Lessenrooster mindfulness:
Dinsdag 19.30-20.25 uur

Relaxation

Een meditatieles waarbij je heerlijk in diepe rust mag zakken en alles even los mag laten. Tijdens de les werken we o.a. met geuren, klanken en diep ontspannende muziek. Het grootste gedeelte van de les lig je op een yogamatje, zodat je lichaam zich ook kan overgeven aan dit rustmoment speciaal voor jou.

Lessenrooster relaxation:
Donderdag 20.30-21.25 uur

Aanmelden gratis proefles

Mediteren én naar de sauna

Heerlijk ontspannen en opgeladen naar huis toe? Je kunt je meditatieles nu combineren met relaxen in de sauna. Met jouw meditatiestrippenkaart kun je namelijk ook gebruikmaken van de saunafaciliteiten in het centrum; o.a. saunacabine’s, stoomcabine, jacuzzi en rustruimte.