Meditatielessen

Wij bieden wekelijks verschillende vormen van meditatie aan:

  • Mindfulness
  • Yoga Nidra
  • Relaxation

Meditatie helpt o.a. om meer rust te ervaren, minder te piekeren, beter om te kunnen gaan met stress, meer te kunnen genieten, effectiever te werken, beter te slapen en beter te kunnen ontspannen. Daarbij nemen klachten als angst en depressieve gevoelens af.

Tijdens de meditatieles zit je op een stoel of lig je op een yogamatje, zodat de les ook comfortabel is voor je lichaam. Als je liever op een meditatiekussentje zit, kun je daar ook voor kiezen. We raden je aan om iets aan te trekken dat gemakkelijk zit en eventueel lekkere warme sokken of slofjes mee te nemen.

We nodigen je graag uit voor het volgen van een gratis proefles, zodat je kunt ervaren of meditatie wat voor jou kan betekenen. Aanmelden voor de gratis proefles.
Bekijk de tarieven van onze meditatielessen.

Aanmelden gratis proefles

Mindfulness

Mindfulness is een vorm van meditatie die gaat over het ervaren en bewust worden van het huidige moment, het NU.  Het gaat om het oefenen in waarnemen, aandacht geven, niet-oordelen, accepteren. We werken tijdens deze meditatieles o.a. met het scannen van het lichaam, zitmeditatie, loopmeditatie, ademfocus en het echt bewust worden van wie jij in wezen bent. Mindfulness betekent de dingen zien zoals ze werkelijk zijn. Om dit te kunnen doen, zul je moeten trainen: het trainen van je aandacht en het trainen van de kwaliteit van de aandacht.

Lessenrooster mindfulness:
Dinsdag 19.30-20.25 uur

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een systematische meditatiemethode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties.

Lessenrooster yoga nidra:
Dinsdag 20.30-21.25 uur

Relaxation

Een meditatieles waarbij je heerlijk in diepe rust mag zakken en alles even los mag laten. Tijdens de les werken we o.a. met geuren, klanken en diep ontspannende muziek. Het grootste gedeelte van de les lig je op een yogamatje, zodat je lichaam zich ook kan overgeven aan dit rustmoment speciaal voor jou.

Lessenrooster relaxation:
Donderdag 20.30-21.25 uur

Aanmelden gratis proefles

Mediteren én naar de sauna

Heerlijk ontspannen en opgeladen naar huis toe? Je kunt je meditatieles nu combineren met relaxen in de sauna. Met jouw meditatiestrippenkaart kun je namelijk ook gebruikmaken van de saunafaciliteiten in het centrum; o.a. saunacabine’s, stoomcabine, jacuzzi en rustruimte.